Sognebåndsløsning

Som medlem af folkekirken hører man som hovedregel til menigheden i det sogn, hvor man bor. Man kan imidlertid ved at løse sognebånd slutte sig til en præst i et andet sogn. Ved at løse sognebånd får man ret til at blive betjent af den præst, man har løst sognebånd til.

Hvis man ønsker at løse sognebånd, skal man henvende sig til den præst, man ønsker at slutte sig til. Anmodningen om at blive sognebåndsløser skal være ledsaget af oplysninger om navn, personnummer og adresse. Hvis præsten ønsker det, skal man også give en begrundelse for ønsket om at løse sognebånd.

En præst har ikke pligt til at modtage et medlem af folkekirken som sognebåndsløser, hvis præsten finder, at det vil være i strid med de hensyn, som præsten skal tage til sig selv eller til den sognemenighed, hvor præsten er ansat. Hvis præsten afslår et ønske om at løse sognebånd, skal afslaget være skriftligt, og den person, der har fået afslag, kan klage til biskoppen.

Da sognebåndsløsning først og fremmest er tænkt som en mulighed for, at man kan slutte sig til en præst, hvis teologiske holdninger man sympatiserer med, er det ikke nødvendigvis en tilstrækkelig begrundelse for at løse sognebånd, at man godt kan lide den kirke eller det sogn, hvor præsten er ansat.

Sognebåndsløsningen ophører, når den præst, man har løst sognebånd til, flytter til et andet embede eller holder op med at være præst.

02sep kl. 16:00

KirkeBio - Francois Truffaut: Ung flugt

Instr.: François Truffaut, 1959 – 94 min. S/H – På fransk med danske >

08sep kl. 10:30

HØSTGUDSTJENESTE OG FOREDRAG: HVORDAN HAR DE DANSKE DIALEKTER DET?

Høstgudstjeneste og foredrag v/ Inge Lise Pedersen

Vi begynder dagen med >

11sep kl. 14:00

JESUSKIRKENS KRYPT

FOREDRAG I SOGNEGÅRDEN

Brygger Carl Jacobsen forærede Valby Jesuskirken >

Foto: Ib Rasmussen
24sep kl. 19:30

FÆLLESSKAB - TEMAFOREDRAG

I forlængelse af bidragene i dette års kirkemagasin inviterer vi henover >

27sep kl. 17:00

DET UNGE VOKALENSEMBLE

10 års jubilæumskoncert med Det Unge Vokalensemble under ledelse af Poul >

29sep kl. 10:30

GUDSTJENESTEN TIL EFTERSYN

Kom og giv din mening til kende om gudstjenesten i Sankt Jakobs Kirke.

Fol >