Indmeldelse i Folkekirken

At blive medlem af folkekirken sker gennem dåb.

Dåb kan finde sted på alle tidspunkter i livet - både som ung og gammel.

Kontakt en af kirkens præster for yderligere oplysninger.

Er du døbt i et kristent trossamfund udenfor Folkekirken, kan du blive medlem af Folkekirken på samme måde som genoptagelse i Folkekirken.

Genoptagelse i folkekirken

Er du tidligere døbt og senere udmeldt af folkekirken, kan du anmode om genoptagelse.

Anmodning skal ske til en af kirkens præster.

Bemærk at der ikke er krav om at genoptagelsen skal ske gennem en præst i dit bopælssogn.

Er du døbt i et andet trossamfund end Folkekirken, kan du anmode en af kirkens præster om optagelse.

Udmeldelse af folkekirken

Udmeldelse af folkekirken sker ved skriftlig henvendelse til kirkekontoret i det sogn, hvor man bor.

Brevet skal som minimum indeholde, en tekst om at man ønsker at udtæde af folkekirken, navn, adresse, CPR-nummer, samt underskrift.

På baggrund af brevet udstedes en ny attest. Her kan der vælges mellem en fødsels- og dåbsattest, som indeholder oplysning om hvornår man er døbt og hvornår man er udtrådt, eller en fødsels- og navneattest som ikke indeholder oplysning om dåben elller udtrædelsen. Ønskes en fødsels- og navneattest skal dette fremgå af brevet ellers sendes en fødsels- og dåbsattest.

Hvis et medlem af folkekirken, som bor i udlandet, ønsker at melde sig ud, skal anmeldelsen sendes til sognepræsten eller kirkekontoret i det sogn i Danmark, hvor man boede, før man flyttede til udlandet.

Når man er meldt ud af folkekirken, har man ikke samme ret til kirkelig betjening som folkekirkens medlemmer. For at blive viet i folkekirken, skal mindst den ene være medlem af denne. Ligeledes kan man normalt kun blive begravet med bistand af en præst i folkekirken, hvis man er medlem af den, når man dør. Ved flere kirkegårde er taksterne for gravsteder m.v. i øvrigt højere for personer, der ikke var medlemmer af folkekirken, end de er for medlemmer.

Fortryder man senere at have meldt sig ud, kan man efter anmodning derom genoptages som medlem af folkekirken af en præst i folkekirken under forudsætning af, at præsten efter en personlig samtale skønner, at anmodningen er udtryk for en alvorlig beslutning om igen at høre til folkekirken.

Et medlem af folkekirken kan melde sig ud. For børn og unge under 18 år er det den person, som har forældremyndigheden, der træffer beslutning om udmeldelse af folkekirken. En person, der er fyldt 15 år, skal dog selv give sit samtykke til at blive meldt ud.

Man kan ikke være medlem af folkekirken og et andet trossamfund på samme tid. Hvis man slutter sig til et andet trossamfund, bliver man dog ikke automatisk registreret som udtrådt af folkekirken. Man skal selv give besked til kirkekontoret eller en sognepræst i Folkekirken, for at det kan blive registreret i CPR.

02sep kl. 16:00

KirkeBio - Francois Truffaut: Ung flugt

Instr.: François Truffaut, 1959 – 94 min. S/H – På fransk med danske >

08sep kl. 10:30

HØSTGUDSTJENESTE OG FOREDRAG: HVORDAN HAR DE DANSKE DIALEKTER DET?

Høstgudstjeneste og foredrag v/ Inge Lise Pedersen

Vi begynder dagen med >

11sep kl. 14:00

JESUSKIRKENS KRYPT

FOREDRAG I SOGNEGÅRDEN

Brygger Carl Jacobsen forærede Valby Jesuskirken >

Foto: Ib Rasmussen
24sep kl. 19:30

FÆLLESSKAB - TEMAFOREDRAG

I forlængelse af bidragene i dette års kirkemagasin inviterer vi henover >

27sep kl. 17:00

DET UNGE VOKALENSEMBLE

10 års jubilæumskoncert med Det Unge Vokalensemble under ledelse af Poul >

29sep kl. 10:30

GUDSTJENESTEN TIL EFTERSYN

Kom og giv din mening til kende om gudstjenesten i Sankt Jakobs Kirke.

Fol >