Ibskallen

Ibskallen er i dag et af den kristne kirkes stærkeste dåbssymboler. I Sankt Jakobs Kirke kan man finde ibskallen flere steder, ikke mindst som en billedfrise der løber rundt om døbefontens øvre kant. Ib er egentlig et ”kælenavn”, dannet af første og sidste bogstav i navnet Iakob.

Hvert år beder vi en kunstner fortolke Sankt Jakobs symbol - ibskallen. Billedet vil, på forskellig vis, tegne kirkens ansigt udadtil hele året.

2017/18 - Kaspar Bonnén

Kaspar Bonnén
(f. 1968) er dansk billed-kunstner og forfatter. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 1993-1999 og har bla. værker hængende på Charlottenborg, Christiansborg og Amalienborg og er repræsenteret på Arken og AROS. Han har haft indtil flere soloudstillinger i både Danmark og udlandet.

Billedet, der har titlen 'Vandreren' udstilles i Rundetårn fra den 25. november 2017 frem til den 14. januar 2018.

Se mere på www.kasparbonnen.dk

Tidligere fortolkninger af ibskallen

Klik for at forstørre billedet.

2016/17 - Betina Helles

2015/16 - Per Morten Abrahamsen