Du er her:

Retningslinjer ved genåbning af kirken

Foto: Torben Eskerod

Sankt Jakobs Kirke er nu igen åben for gudstjenester, dåb, vielser, samt for bisættelser og begravelser. Kirken er desuden åben dagligt for besøgende og andagtssøgende.

Vi følger de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne og Kirkeministeriet har udarbejdet, så genåbningen kan ske så sikkert som muligt. Der er brug for, at vi viser hensyn og passer på hinanden og derfor er genåbningen ledsaget af række restriktioner bl.a. i forhold til krav om afstand samt antallet af deltagere ved kirkelige handlinger.

Begrænsningerne betyder, at der ved gudstjenester og andre kirkelige handlinger (dåbsgudstjenester, vielser, begravelser og bisættelser) kan være op til 60 personer i kirken ud over kirkens medarbejdere. Desuden gælder reglen om 2 meters afstand fortsat bl.a. fordi der er fællessang ved gudstjenester. Der er opsat afstandsmarkeringer på kirkebænke mv.

Personer som har symptomer på Covid-19, har ikke mulighed for at komme i kirken.

Tilhører man risikogrupper, som er særligt sårbare over for smitte med coronavirus, opfordrer vi til, at man overvejer om man bør undlade at deltage i kirkelige arrangementer. Der er i øvrigt opsat automater med håndsprit flere steder i kirkens lokaler, så deltagere ved gudstjenester og kirkelige handlinger har mulighed for at overholde god håndhygiejne også i kirken.

Kirkekontor og sognegården

Kirkekontoret er igen åben for personlig henvendelse. I det omfang det er muligt, opfordrer vi dog til, at man fortsat enten ringer eller skriver til kontoret via email.

Lån og leje af sognegårdens og kirkens lokaler er fortsat suspenderet for alle brugere og lejere og kan ikke benyttes af de brugere, som ellers normalt bruger lokalerne fast. Begrænsningerne gælder indtil videre.

Kor- og sangundervisning for børn og voksne herunder babysalmesang er fortsat suspenderet – foreløbig indtil 31. august 2020.

Er du i tvivl om retningslinjerne, så spørg en af kirkens medarbejdere!

opdateret 19.06.2020

Del dette: