Du er her:

Retningslinjer omkring Corona | Covid 19

Foto: Torben Eskerod

Sankt Jakobs Kirke er fortsat åben for gudstjenester, og andre kirkelige handlinger. Det gælder også efter de seneste stramninger af forsamlingsforbuddet, desuden gælder kravene om mundbind nu også Folkekirken.

Sankt Jakobs kirke har fortsat åbent for gudstjenester, også børnegudstjenester, dåb, vielser og begravelser, hvor vi kan være op til 120 kirkegængere (normal kapacitet er 450). Selv om Folkekirkens egne aktiviteter ikke er omfattet af det seneste forsamlingsforbud, som trådte i kraft den 26.10.2020, har Sankt Jakobs kirke valgt at begrænse antallet af pladser i kirken ved at markere, hvor man må sidde. Der er stadig god plads i det store kirkerum, men vi beder om jeres forståelse. Julens gudstjenester og arrangementer vil blive med tilmelding. Alle koncerter i kirken har begrænset deltagerantal.

Folkekirken er fra torsdag d. 29.10.2020 blevet pålagt, at man skal bære mundbind ved indgang og udgang i kirken. Undervejs i gudstjenesten under de ceremonielle handlinger er mundbind ikke påkrævet, men altså når man kommer ind og går ud af kirken. Ligeledes skal Folkekirkens personale bære mundbind eller bruge visir i kirken, dog er præsterne af hensyn til deres formidlingsopgave undtaget fra at bære mundbind.

Der er brug for, at vi viser hensyn og passer på hinanden, og helt generelt følger Sankt Jakobs Kirke de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne og Kirkeministeriet har udarbejdet og løbende justerer, så det er så sikkert som muligt, at deltage i arrangementer i kirke og sognegård. Langt de fleste aktiviteter - gudstjenester, koncerter, undervisnings- og foredragsaktiviteter - kan gennemføres inden for de givne rammer og med øget fokus afstandskrav, god håndhygiejne mv.

I øjeblikket er nadveren suspenderet ved gudstjenester. Det samme gælder den efterfølgende kirkekaffe, ligesom der ikke er spisning i forbindelse med offentlige arrangementer.

Personer som har symptomer på Covid-19, har ikke mulighed for at komme i kirken.

Tilhører man risikogrupper, som er særligt sårbare over for smitte med coronavirus, opfordrer vi til, at man overvejer om man bør deltage i kirkelige arrangementer.

Kirkekontor og sognegården

Kirkekontoret er fortsat åbent for personlig henvendelse. I det omfang det er muligt, opfordrer vi dog til, at man fortsat enten ringer eller skriver til kontoret via email.

Leje af sognegårdens og kirkens lokaler er fortsat muligt. Vær opmærksom på at private arrangementer i sognegården er omfattet af reglerne i forsamlingsforbuddet.

Er du i tvivl om retningslinjerne, så spørg en af kirkens medarbejdere!

opdateret 29.10.2020

Del dette: