Fødselsregistrering

Alle fødsler i Danmark registreres på kirkekontoret

In English

Er man gift sker fødselsregistreringen automatisk, idet fødestedet sender en tilbagemelding om fødslen til sognet. Her skal I som forældre ikke foretage jer yderligere.

Er man ikke gift og ønsker fælles forældremyndighed, skal man udfylde en omsorgs- og ansvarserklæring senest 14 dage efter fødslen.

Dette gøres her

Ved særlig forhold (hvis f.eks. en af forældrene ikke har cpr.nr. eller NemID) kan omsorgs- og ansvarserklæringen også hentes HER
Udfyldes og underskrives erklæringen hjemme, skal 2 vitterlighedsvidner underskrive.
Hvis I begge underskriver erklæringen på kirkekontoret behøves ingen vitterlighedsvidner.

Kirkekontoret må kun behandle faderskabssagen indenfor de første 14 dage fra barnets fødsel. Overskrides denne tidsfrist, vil faderskabssagen blive overdraget til Statsforvaltningen til behandling.

Anmeldelse af faderskabet inden fødslen

Hvis I ønsker at anmelde faderskabet inden fødslen, kan det ske til Statsforvaltningen Hovedstaden.

Når barnet er født, skal kopi af den godkendte faderskabsanerkendelse afleveres til kirkekontoret i forbindelse med anmeldelsen af fødslen.

Anmeldelse af faderskab uden fælles forældremyndighed

Ønskes dette findes der på hjemmesiden personregistrering.dk to forskellige anmeldelses formularer til dette. I begge tilfælde kan faderskabet kun anerkendes gennem Statsforvaltningen Hovedstaden.

24jun

SANKT JAKOBS KIRKES 140-ÅRS FØDSELSDAG

Sankt Jakobs kirke er indviet i 1878, og vi kan derfor i år fejre kirkens >

06jul kl. 16:00