Fødselsregistrering

Alle fødsler i Danmark registreres på kirkekontoret

In English

Er man gift sker fødselsregistreringen automatisk, idet fødestedet sender en tilbagemelding om fødslen til sognet. Her skal I som forældre ikke foretage jer yderligere.

Er man ikke gift og ønsker fælles forældremyndighed, skal man udfylde en omsorgs- og ansvarserklæring senest 14 dage efter fødslen.

Dette gøres her

Ved særlig forhold (hvis f.eks. en af forældrene ikke har cpr.nr. eller NemID) kan omsorgs- og ansvarserklæringen også hentes HER

Udfyldes og underskrives erklæringen hjemme, skal 2 vitterlighedsvidner underskrive.
Hvis I begge underskriver erklæringen på kirkekontoret behøves ingen vitterlighedsvidner.

Kirkekontoret må kun behandle faderskabssagen indenfor de første 14 dage fra barnets fødsel. Overskrides denne tidsfrist, vil faderskabssagen blive overdraget til Statsforvaltningen til behandling.

Anmeldelse af faderskabet inden fødslen

Hvis I ønsker at anmelde faderskabet inden fødslen, kan det ske til Statsforvaltningen Hovedstaden.

Når barnet er født, skal kopi af den godkendte faderskabsanerkendelse afleveres til kirkekontoret i forbindelse med anmeldelsen af fødslen.

Anmeldelse af faderskab uden fælles forældremyndighed

Ønskes dette findes der på hjemmesiden personregistrering.dk to forskellige anmeldelsesformularer til dette.

I begge tilfælde kan faderskabet kun anerkendes gennem Statsforvaltningen Hovedstaden.

28okt kl. 15:00

KONCERT MED KAMMERORKESTER ØRESUND

UNDER LEDELSE AF LENNART FREDRIKSSON

Program:

Henrik Philip Johnsen: >

30okt kl. 19:00

KRISTIAN LETH - GRÆNSELAND

I tilknytning til temaet for Sankt Jakobs kirkes kirkemagasin – GRÆNSELAND >

Foto Nina Mouritzen
14nov kl. 14:00

FILMEFTERMIDDAG

Vi viser den svenske film fra 2004 Som i himlen om en berømt dirigent, >

20nov kl. 19:00

HELLE CHRISTIANSEN, KIRKENS KORSHÆR

Hvad er det for et samfund, vi tilbyder hinanden?

Erfaringen i disse år >

22nov kl. 20:00