Højtider

Gudstjenesten følger kirkeåret, som begynder med advent og jul, og fortsætter med de store festdage til fastelavn, påske og pinse. Alle festdagene festligholdes med en gudstjeneste og gerne også med koncerter og arrangementer i sognegården.

1. søndag i advent er kirkens nytår

1. søndag i advent er kirkens nytår, og derfor holder vi en festlig højmesse kl. 10.30.

Kl. 14.00 er der familiegudstjeneste med efterfølgende adventsfest i sognegården.

Adventstiden er forberedelsestiden til julen. Det latinske ord advent betyder komme, og forvarsler Jesus’ fødsel. Alle fire adventssøndage markeres i musik og salmesang.

Julegudstjenester

Julegudstjenester i Sankt Jakobs Kirke

Der afholdes julegudstjeneste d. 24. december kl. 13.00, kl. 14.30 og kl. 16.00.

Det anbefales om eftermiddagen at komme i god tid, da der sædvanligvis er mere end fyldt op.

I juledagene den 25. og 26. december er der gudstjeneste kl. 10.30.

Nytår

Gudstjeneste nytårsdag

Nytårsdag samles vi traditionen tro til gudstjeneste kl. 17.00 med efterfølgende samvær i Præstegården.

Fastelavn

Fastelavns familiegudstjeneste

Ordet fastelavn stammer fra det tyske fastel-auen (abend), der betyder aftenen før fasten og hænger sammen med den fastetid, der følger efter som en forberedelsestid til påsken.

Vi har taget konsekvensen af, at fastelavn i nyere tid er blevet børnenes fest og holder familiegudstjeneste kl. 14.00 med efterfølgende fastelavnsfest.

Påskeugen

Påsken er kirkens vigtigste højtid

Påskeugen indledes palmesøndag, og fortsætter skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag med gudstjeneste kl. 10.30.

Skærtorsdag fejrer vi indstiftelsen af nadveren, og langfredag lever vi med i korsfæstelsen af Jesus.

Påskedag, der er kirkens største festdag, fejrer vi at Jesus står op af graven, og at vi alle får del i samme opstandelseshåb, så døden ikke får det sidste ord.

Pinsen

Til pinse fejrer vi at Gud har sendt os sin ånd, og så gavmildt kalder og samler alle folkeslag i sit navn.

Pinsedag og 2. pinsedag er der gudstjeneste kl. 10.30.

2. pinsedag vil foregå udendørs foran kirken, såfremt vejret tillader det. Alle kirkens kor deltager, tillige med alle præster.

den ånd er alle døbte del af den samme kirke, også selv om vi har forskellige traditioner.

Der er derfor grund til at fejre pinsen, både fordi pinsedag regnes for kirkens fødselsdag, og fordi pinsen understreger at vi alle er en del af Helligåndens fællesskab.

Kirkens Fødselsdag

Kirkens fødselsdag fejres i juni.

Sankt Jakobs kirke blev indviet d. 23. juni 1878 af biskop Martensen.

Derfor fejrer vi hvert år kirkens fødselsdag på den søndag, der kommer nærmest Sankt Hans, som regel dog søndagen inden. Det er blevet en tradition, at alle kirkens præster medvirker ved kirkens fødselsdag.

Efter gudstjenesten ønsker sognet hinanden en god sommer over en festlig frokost.

Høstgudstjeneste

Ved høstgudstjenesten er kirken fint pyntet op med aks og neg.

En af de første søndage i september holder vi altid høstgudstjeneste, selv om vi er kirke i en storby. For det er vel ikke kun folk, der bor på landet, der har noget at takke Gud for?

Vi har hver især noget at takke Gud for. For livet. For de mennesker, vi elsker. For alle de ting, der aldrig bare må blive en selvfølge. For ord. For tanker. Det, at Gud minder mig om, hvad et menneske er. Det giver god grund til at takke Gud – også for hans overbærenhed.

Ved høstgudstjenesten er kirken fint pyntet op med aks og neg. Alle kirkens præster medvirker og vi beder alle tage med af efterårets blomster og frugt, som bagefter fordeles til syge i sognet og på plejehjemmet.

Efter høstgudstjenesten er der frokost og foredrag.

Allehelgen

Allehelgen mindes vi de kære vi har mistet det forgangne år

Allehelgen falder første søndag i november i den danske folkekirke. Her mindes man de døde, både dem, som vi for nyligt har mistet, men også kristne gennem tiderne, som har vidnet om deres kristne tro. I andre lande og kirkeretninger fejrer man allehelgen den 1. november, som man også gjorde i Danmark indtil Struensees helligdagsreform i 1770.

Allehelgen har rødder tilbage til middelalderen. For den protestantiske kirke er højtiden også præget af, at Luther allehelgensaften den 31. oktober 1517 slog sine teser mod den katolske kirke op på kirkedøren i Wittenberg. Derfor regner man den 31. oktober som jubilæumsdagen for Reformationen.

I Sankt Jakobs kirke afholder vi en stemningsfuld gudstjeneste og tænder et lys for og mindes de kære vi har mistet i det forgangne år. Gudstjenesten afholdes normalt kl. 16.00.

23okt kl. 14:00

PRÆSTEN I FÆNGSLET

FOREDRAG V/ GERTRUD YDE IVERSEN

Renbæk Fængsel har en lukket afdeling,hvor >