Højtider

Gudstjenesten følger kirkeåret, som begynder med advent og jul, og fortsætter med de store festdage til fastelavn, påske og pinse. Alle festdagene festligholdes med en gudstjeneste og gerne også med koncerter og arrangementer i sognegården.

1. søndag i advent er kirkens nytår

1. søndag i advent er kirkens nytår, og derfor holder vi en festlig højmesse kl. 10.30.

Kl. 14.00 er der familiegudstjeneste med efterfølgende adventsfest i sognegården.

Adventstiden er forberedelsestiden til julen. Det latinske ord advent betyder komme, og forvarsler Jesus’ fødsel. Alle fire adventssøndage markeres i musik og salmesang.

Julegudstjenester

Julegudstjenester i Sankt Jakobs Kirke

Der afholdes julegudstjeneste d. 24. december kl. 13.00, kl. 14.30 og kl. 16.00.

Det anbefales om eftermiddagen at komme i god tid, da der sædvanligvis er mere end fyldt op.

I juledagene den 25. og 26. december er der gudstjeneste kl. 10.30.

Nytår

Gudstjeneste nytårsdag

Nytårsdag samles vi traditionen tro til gudstjeneste kl. 17.00 med efterfølgende samvær i Præstegården.

Fastelavn

Fastelavns familiegudstjeneste

Ordet fastelavn stammer fra det tyske fastel-auen (abend), der betyder aftenen før fasten og hænger sammen med den fastetid, der følger efter som en forberedelsestid til påsken.

Vi har taget konsekvensen af, at fastelavn i nyere tid er blevet børnenes fest og holder familiegudstjeneste kl. 14.00 med efterfølgende fastelavnsfest.

Påskeugen

Påsken er kirkens vigtigste højtid

Påskeugen indledes palmesøndag, og fortsætter skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag med gudstjeneste kl. 10.30.

Skærtorsdag fejrer vi indstiftelsen af nadveren, og langfredag lever vi med i korsfæstelsen af Jesus.

Påskedag, der er kirkens største festdag, fejrer vi at Jesus står op af graven, og at vi alle får del i samme opstandelseshåb, så døden ikke får det sidste ord.

Pinsen

Til pinse fejrer vi at Gud har sendt os sin ånd, og så gavmildt kalder og samler alle folkeslag i sit navn.

Pinsedag og 2. pinsedag er der gudstjeneste kl. 10.30.

2. pinsedag vil muligvis foregå udendørs foran kirken,

den ånd er alle døbte del af den samme kirke, også selv om vi har forskellige traditioner.

Der er derfor grund til at fejre pinsen, både fordi pinsedag regnes for kirkens fødselsdag, og fordi pinsen understreger at vi alle er en del af Helligåndens fællesskab.

Kirkens Fødselsdag

Kirkens fødselsdag fejres i juni.

Skt. Jakobs Kirke blev indviet d. 23. juni 1878 af biskop Martensen.

Derfor fejrer vi hvert år kirkens fødselsdag på den søndag, der kommer nærmest Sankt Hans, som regel dog søndagen inden. Det er blevet en tradition, at alle kirkens præster medvirker ved kirkens fødselsdag.

Efter gudstjenesten ønsker sognet hinanden en god sommer over en festlig frokost.

Høstgudstjeneste

Ved høstgudstjenesten er kirken fint pyntet op med aks og neg.

En af de første søndage i september holder vi altid høstgudstjeneste, selv om vi er kirke i en storby. For det er vel ikke kun folk, der bor på landet, der har noget at takke Gud for?

Vi har hver især noget at takke Gud for. For livet. For de mennesker, vi elsker. For alle de ting, der aldrig bare må blive en selvfølge. For ord. For tanker. Det, at Gud minder mig om, hvad et menneske er. Det giver god grund til at takke Gud – også for hans overbærenhed.

Ved høstgudstjenesten er kirken fint pyntet op med aks og neg. Alle kirkens præster medvirker og vi beder alle tage med af efterårets blomster og frugt, som bagefter fordeles til syge i sognet og på plejehjemmet.

Efter høstgudstjenesten er der frokost og foredrag.

28okt kl. 15:00

KONCERT MED KAMMERORKESTER ØRESUND

UNDER LEDELSE AF LENNART FREDRIKSSON

Program:

Henrik Philip Johnsen: >

30okt kl. 19:00

KRISTIAN LETH - GRÆNSELAND

I tilknytning til temaet for Sankt Jakobs kirkes kirkemagasin – GRÆNSELAND >

Foto Nina Mouritzen
14nov kl. 14:00

FILMEFTERMIDDAG

Vi viser den svenske film fra 2004 Som i himlen om en berømt dirigent, >

20nov kl. 19:00

HELLE CHRISTIANSEN, KIRKENS KORSHÆR

Hvad er det for et samfund, vi tilbyder hinanden?

Erfaringen i disse år >

22nov kl. 20:00