Du er her: 
torsdag19mar2020

NINA GROES - LIGESTILLING I FAMILIENS FÆLLESSKABER

torsdag19mar2020 kl. 19:30 - 21:30

Da Nina Groes i 2014 blev direktør i KVINFO, vågnede hun op til avisoverskriften: ”Magnus Heunickes hustru skal være direktør”.  Mens hendes mand blev bedt om at fremlægge sine politiske visioner, måtte hun forsvare, hvordan hun ville lykkes med at balancere familielivet med sin nyerhvervede direktørstilling. 

Derfor bliver det i en kombination af nyeste viden og egne oplevelser, at Nina Groes debatterer, hvilken betydning familiens fællesskaber har for at skabe ligestilling i samfundet. Afsættet bliver i familien som kerne for måden, vi i samfundet skaber kønslige forventninger og fordomme til os selv og hinanden på, og Nina Groes debatterer, hvordan reel ligestilling trækker spor ind i familiens opbygning, traditioner og vaner. I oplægget vil Nina Groes hente eksempler fra sit daglige arbejde med køn og diversitet, men samtidig løfte debatten op på et metaplan, når hun tager temperaturen på den danske ligestillingsdebat anno 2020.

Nina Groes (f. 1978) markerer sig som én af de centrale skikkelser i den danske ligestillingsdebat. I over et årti har hun arbejdet med at udvikle diversitetsstrategier i det danske samfund såvel som internationalt. Hun er tidl. direktør i KVINFO og bag sig har hun en række poster i blandt andet tænketanke, ekspertgrupper og bestyrelser. I 2017 stiftede hun NGO’en Divérs, der med konkrete forandringsgreb bryder med Danmarks mest kønsstereotype brancher og fællesskaber.