• Sankt Jakobs Kirke

MENIGHEDSPLEJEN

Menighedsplejens opgave er at være kirke i arbejdstøjet, at gøre et frivilligt stykke arbejde overfor sognets beboere. Med dette arbejde markerer man, at kirken også er et sted, hvor vi tager os af hinanden.

I Skt. Jakobs Sogn har vi lagt vægt på, at det at være menighedspleje ikke kun handler om at yde (økonomisk) støtte og hjælp til mennesker i nød, men at det i lige så høj grad handler om at give tilbud til mennesker, der føler sig alene. Nød kan også bestå i ensomhed midt i en storby.

Dette syn afspejler sig i de initiativer og prioriteringer, Skt. Jakob Sogn har taget.

Menighedsplejens økonomiske grundlag

Menighedsplejens økonomiske grundlag kommer fra privat indsamlede midler, bl.a.:

• Indsamling i kirkens bøsser
  • Julehjælpsindsamlingen
  • Overskud fra den årlige bazar
  • Kirkens Genbrug
  • Testamentariske gaver

Menighedsplejens bestyrelse

Skt. Jakob Sogns Menighedspleje har sin egen selvstændige bestyrelse.

Bestyrelsesformand:

Jutta Zastrow